2013. november 30., szombat

Hálaadás

Nem igazán lehet elmondani rólam, hogy olyan marha sűrűn jelentkezem mostanában, ezért elnézést kérek kedves olvasóimtól.

Utolsó bejegyzésem óta sikeresen belevetettem magam a vásárlás és a pénzköltés világába, miután felfedeztem San Francisco belvárosában a jobbnál jobb boltokat. Old Navy, American Eagle, Victoria’s Secret és még sorolhatnám… de talán ezek eddig a kedvenceim. Na jó, azért nem estem nagy túlzásokba, de így is gazdagabb lettem egy pár ruhadarabbal meg egy szép pár csizmával.


Itthon minden változatlan, élünk boldogan. Nagyon hálás vagyok ezért a családért, pláne hogy mostanában sok blogon olvastam, hogy mennyire nem jönnek ki az au-pairek a host family-kkel. Többen kérdezték email-en, hogy tényleg minden ennyire mesés? A válaszom: igen. :) Ez a család tényleg tökéletes választás volt.

Pár nappal ezelőtt átélhettem milyen is az a bizonyos Thanksgiving, az amerikaiak hálaadása. A családdal elutaztunk a dédszülőkhöz, ahol velünk együtt 18 ember képviselte magát az ünnepi vacsorán. Egy 10 kilós pulyka volt feltálalva annyi egyéb köret, saláta, és finomság társaságában, amekkora mennyiséget még szerintem életemben nem láttam. Remek volt a hangulat, én is szépen beolvadtam, és kellemesen elbeszélgettem a rokonsággal, akik ennél nagyobb szeretettel nem is fogadhattak volna. (Megjegyzés: Hogy ezek az amerikaiak milyen hangosak! Úgy üvöltöznek, mintha azt hinnék a beszélgető partnerükről, hogy süket.) A pocakomat is jól megtömtem, ahogy ezt ilyenkor illik, két sütemény kivételével az egész menüt végigettem. Azóta is lábadozom… :D
A vártnál kicsit hamarabb hazajöttünk, mert a kisbabák nagyon betegek lettek (láz, köhögés), így csak egy éjszakát maradtunk. Egy kicsit sajnáltam, mert így nem bírtam szétnézni a dédszülők nagy farmján, de szerintem jövőre tavasszal majd megint elautózunk hozzájuk egy hétvégére.
A Karácsonyt és a Szilvesztert a családdal töltöm majd, így megbeszéltük hogy azért a két napért kapok majd két szabadnapot. A január 2 és 3-at választottam, így az elsejével és a hétvégével együtt lesz 5 szabadnapom. Játék a kedves olvasóknak:
Hova utazik Évi január első hetében?
- Washington D.C.
- Las Vegas
- Dallas
- Los Angeles
- New York City

A helyes válaszadók között egy képeslapot sorsolok ki! :D Van egy-két ismerősöm, aki erre már tudja a választ, szóval az kérem ne erőlködjön. Hihi
És most jöjjön még egy-két kép az elmúlt hetekből…

 


 
 





2 megjegyzés:

Szandra írta...

Szia Évi :)
Szerintem Los Angelesbe utazol január elején.
üdv Szandi :)

Unknown írta...

New York City?:) Bár mindegyik csodás lehet :)